De streek is bijzonder goed bereikbaar.

Per auto

Viaduct van Millau
Viaduct van Millau

Per auto

  • Via Maastricht, Luik, Luxemburg en verder over Dyon en Lyon tot aan Béziers. Dit is de Route du Soleil, de belangrijkste route naar de Middellandse Zeegebieden. Op deze route rijdt altijd veel  vrachtverkeer en in de vakantietijd is het de belangrijkste toeristische weg naar het zuiden. De afstand is vanaf Maastricht ongeveer 1150 km.
  • Via Breda, Antwerpen, Lille, Parijs en Clermont-Ferrand naar Béziers (A75-E9). Wijzelf nemen meestal deze route. Parijs is de bottle-neck, maar door zo te plannen dat we de spitstijden mijden valt dat in de praktijk vaak mee. Vanaf Parijs is deze route rustig. Na Clermont-Ferrand voert de tolvrije weg door het fraaie bergland van het Centraal Massief en over het spectaculaire viaduct van Millau. Lengte en reistijd zijn vrijwel gelijk aan de route over Lyon.  Vanaf Vierzon kunt U als alternatief via Limoges (A20-E9) of bij Riom via Brive (A89-E70) naar Toulouse en Carcassonne. De dichtstbijzijnde afrit is dan Lézignan op 15 km. van Oupia.

Vanaf Béziers volgt U de noordelijke rondweg. tot de afslag Capestang. U komt dan op de D11 naar Carcassonne. vervolgens neemt U de eerste afslag Olonzac waarna U Oupia ziet liggen aan de voet van de heuvelrug.

De tolprijs van deze routes is ongeveer 60 euro, de optie via Toulouse is wat duurder. Nabij elke grote stad liggen budgethotels.