Wonen in Oupia?

Ruim twintig jaar geleden hadden wij een droom om in het Zuiden te wonen. Wij kwamen min of meer bij toeval in Oupia terecht. Voor ons werd de droom werkelijkheid. Na al die jaren zijn wij nog altijd blij dat het dít dorp werd en dat geldt evenzeer voor juist dít deel van de Languedoc. Wij bouwden eigenhandig ons huis wat een bijzonder avontuur opleverde. Toen na een aantal jaren het wijnveld boven ons terrein werd gerooid, konden wij dat er aan toevoegen. We deden dit in de eerste plaats om het weggetje dat langs ons huis naar het buurhuis liep, te kunnen verleggen. Later hebben we op het boventerrein ongeveer tachtig olijfbomen geplant en het opkweken daarvan heeft ons al die jaren veel plezier gegeven. Het zijn nu respectabele kronen  geworden die, naast een groeiende oogst olijven, het terrein  het jaar rond (groenblijvend in de winter) overdekken met een wuivende zilvergroene zee.

Het boventerrein

De nieuwe weg behoort inmiddels tot het benedenperceel en het boventerrein is officieel in twee kavels verdeeld. Op beide kavels hebben wij riolering en wateraansluiting aangelegd en is aansluiting voor telefoon en electra voorbereid. In 2018 hebben wij de helft hiervan verkocht en daarop staat inmiddels een huis. Het resterende perceel, het hoogst gelegen, is 1560 m2. Hierop staat behalve de olijfbomen nog een oud bosje van groene eiken. De bouwplaats biedt een spectaculair uitzicht naar het Westen en over het dal van de Aude met de Pyreneeën aan de horizon. De zonsondergangen zijn sensationeel.

Perceel te koop

Op termijn willen wij ook dit deel verkopen. Door ons wordt dan het vereiste CU (Certificat d’Urbanisation, vgl. bouwtoestemming volgens bestemmingsplan) aangevraagd. Door onze ervaringen en door onze professionele achtergrond kunnen wij, desgewenst, een koper behulpzaam zijn bij ontwerp en realisatie van een te bouwen woning. Heeft u interesse dan kunt u altijd een keer vrijblijvend komen kijken, eventueel als wij zelf aanwezig zijn. U kunt een afspraak maken via onze beheerders (pagina contact).