Wonen in Oupia?

Twintig jaar geleden hadden wij een droom om in het Zuiden te wonen. Wij kwamen min of meer bij toeval in Oupia terecht. Voor ons werd de droom werkelijkheid. Na al die jaren zijn wij nog altijd blij dat het dít dorp werd en dat geldt evenzeer voor juist dít deel van de Languedoc. Wij bouwden eigenhandig ons huis wat een bijzonder avontuur opleverde. Toen na een aantal jaren het wijnveld boven ons terrein werd gerooid, konden wij dat er aan toevoegen. We deden dit in de eerste plaats om het weggetje dat naar het buurhuis loopt, te kunnen verleggen. Dat liep op dat moment nog direkt langs het huis. Later hebben we op het boventerrein ongeveer tachtig olijfbomen geplant en het opkweken daarvan heeft ons al die jaren veel plezier gegeven.

Het boventerrein

Het weggetje behoort inmiddels tot het benedenperceel en het boventerrein is officieel in twee kavels verdeeld. Op beide kavels hebben wij riolering en wateraansluiting aangelegd en is aansluiting voor telefoon en electra voorbereid. Het ene perceel is 1150m2 groot en het andere, waarop ook nog een eikenbosje staat, is 1.970m2 groot. Deze oppervlakten kunnen nog onderling gewijzigd worden. Beide bouwplaatsen hebben een fraai en vrij uitzicht over het dal en het gebergte in de verte.

Percelen te koop

Uiteindelijk is het onze bedoeling de twee percelen te verkopen. Door ons wordt dan het vereiste CU (Certificat d’Urbanisation, vgl. bouwtoestemming volgens bestemmingsplan) aangevraagd. Door onze ervaringen en door onze professionele achtergrond kunnen wij, desgewenst, een koper behulpzaam zijn bij ontwerp en realisatie van een te bouwen woning. Heeft u interesse dan kunt u altijd een keer vrijblijvend komen kijken, eventueel als wij zelf aanwezig zijn. U kunt een afspraak maken via onze beheerders (pagina contact).